Välkommen in vid Shell satsar på engångsgrillar av trä och papper

Pressmeddelande, Sundbyberg, 10 augusti

Nu byter Välkommen in, butikerna som ligger i anslutning till Shellstationerna, ut engångsgrillarna av aluminium till grillar av trä och papper som har en minimal miljöpåverkan i jämförelse och lägre brandrisk. Många matvarukedjor har slutat fylla på sina lager av aluminiumengångsgrillar och säljer slut på de grillar som de redan har. Välkommen in-butikerna har hittat ett betydligt mer hållbart alternativ och byter nu ut grillarna i samtliga 104 butiker.

  • Jag har letat med ljus och lykta efter ett alternativ till de miljöskadliga engångsgrillarna och blev förvånad över att man kan grilla på papper och bambu. Men den här grillen är faktiskt betydligt bättre än de åtskilliga metallversioner som jag har utvärderat under året, och samtidigt mindre brandfarlig, säger Christian Bauer, kategoriansvarig på St1 som äger Välkommen in-kedjan och Shell i Sverige.
     

Många butiker har slutat ta in nya engångsgrillar av aluminium efter att det uppmärksammats att de är extremt energikrävande att producera och ofta lämnas som skräp i naturen istället för att hamna i metallåtervinningen där de hör hemma.
Den nya grillen av bambu, lavasten, grillkol och papper kallas CasusGrill, den innehåller endast naturliga material samt 50 procent av mängden grillkol vilket ger ett lägre koldioxidutsläpp vid grillning. Samtidigt gör lavastensformen att grillen är mindre brandfarlig än metallmotsvarigheten.

  • Att det var så pass enkelt att byta till ett bättre alternativ av engångsgrillar ger hopp om att vi ska kunna hitta smartare varianter till andra produkter som påfrestar miljön. St1 jobbar genomgående med att minska vår klimatpåverkan och byter just nu även ut plast som sugrör och kopplock till papper på vår Välkommen in-kedja, säger Christian.
     

CasusGrill är uppfunnen av danskarna Susanne och Carsten Nygaard Brøgger. Carsten utnämndes nyligen till en av världens 100 mest kreativa människor av amerikanska magasinet Fast Company, plats 57.

  • St1 har lagt vår största nordiska order hittills och Sverige är en väldigt viktig marknad för oss. Svenskarnas miljömedvetenheten är, precis som de andra nordborna, relativt hög och det är mycket viktigt för oss att visa resten av världen att vi har framgång här, säger Carsten. 

 

Ytterligare information

Erica Samuelsson, Marknad- och Informationschef
08 55 54 83 06                                                
erica.samuelsson@st1.se                  

 

Stefan Samuelsson, Affärområdeschef Retail, St1
08 55 54 81 51
Stefan.samuelsson@st1.se

 

Christian Bauer, kategorichef, St1
christian.bauer@st1.se

 

Carsten Nygaard Brøgger, grundare och vd, CasusGrill
+45 4240 4222 
carsten@casusgrill.com

 

Om CasusGrill
http://www.casusgrillsweden.com

Om Shell
https://www.shell.se/om-shell-och-st1.html 

Om Välkommen in
https://valkommenin.se/om-oss

Om St1
https://www.st1.se/om-st1

arrow-right
Föregående
Inför Stora Biltvättarhelgen 27-28 april: I vår orsakar hemmatvättarna 20 ton tungmetaller i badsjöarna

24.04.19

Nästa
Malin Leonsson i Arvika är Årets Kundlöftesvärd & Affärsman Från arbetslös till prisbelönt företagare på ett år

13.03.20

Mer intressant läsning

Se alla inlägg